Omsmelting av gammelt gull

Det er mye å spare på å levere inn eget gull. Metallprisen er høy og har du tilstrekkelig med gull trenger du kun å betale for arbeidet. Kunden blir ofte overrasket over hvor mye det er å spare på å bytte inne gamle gullgjenstander som ikke brukes.

Omsmelting av gammelt gull
Omsmelting av gammelt gull
Omsmelting av gammelt gull

Om prosessen

Vanligvis blir byttegull sendt inn til raffinering. Her blir gullet smeltet ned og oppløst i kjemikalier for å så trekkes ut igjen som rent gull. Dette gullet legeres så til ønkset farge og karat, og bearbeides så til tråd og plater. Dette gjøres for å sikre best mulig kvalitet på gullet, uten forurensinger og oksygenbobler. Raffineringsfirmaene raffinerer store mengder gull av gangen, derfor er det ikke mulig å få tilbake det samme gullet som er sendt inn.

Vi kan tilby å bruke det samme gullet du leverer fra deg til å lage et nytt smykke.
Når vi smelter om gammelt gull må gullet syretestes for å fastslå karat. Vi ønsker ikke å blande hvitt og gult gull. Stener og perler må tas ut før gullet kan smeltes. Gullet blir så plassert i en smeltedigel og varmes til det er flytende, ca 1000 grader. Det blir så helt i vann og rengjort i et syrebad. Dette gjentas to til tre ganger. Når materialet er rengjort, varmes det på nytt og helles i en støpeform. Fra denne får vi bolter og plater. Disse grunnformene blir så valset og trukket ned til tråd og plater i forskjellige tykkelser, som så brukes til å lage et smykke. Dette er en tidkrevende prosess og det er grunnen til at det er en ekstra kostnad forbundet til dette.

Utfordringen med å smelte kunders gull er at ofte leveres det inn gull fra forskjellig leverandører i forskjellige legeringer. Dette gjør at gullet kan bli sprøtt, kan sprekke og bli porøst.

Porøst gull er en utfordring når man ønsker å polere til høy glans. Derfor er det vanlig at omsmeltet gull ofte har små luftbobler i overflaten. Dette er noe du må være klar over hvis du ønsker å smelte om ditt gamle gull.

Send oss en forespørsel